صرافی ارز ایران

نرخ جهانی اونس طلا

شاخص ارزی به محدوده 3820 نزدیک شد؛ حرکت وارونه سکه و دلار

1395

 

روز چهارشنبه، سکه و دلار برای پنجمین روز متوالی در جهت مخالف یکدیگر حرکت کردند. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با 3 تومان افزایش به بهای 3 هزار و 819 تومان رسید. با این حال، سکه تمام بهار آزادی برخلاف رشد دلار 3‌هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 211‌هزار تومان رسید. حرکت معکوس سکه و شاخص ارزی از بیست و یکمین روز مردادماه آغاز شد. در آن مقطع زمانی، سکه به بالاترین قیمت در 5 ماهه گذشته رسید، ولی دلار یک تومان افت کرد. پس از این روز، این روند برعکس شد؛ به‌طوری‌که در 4 روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی کاهش قیمت را تجربه کرد. هم‌زمان در بازار ارز خریدها بالا رفت و دلار رشد قیمت را ثبت کرد.

 

 

به گفته فعالان، کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی نقش مهمی در شکل‌گیری این روند داشت. به‌عنوان مثال، روز گذشته اونس طلا ساعت 3 بعدازظهر زیر محدوده هزار و 270 دلار قرار داشت، عاملی که موجب افزایش فشار بر قیمت سکه شد. هم‌زمان، برخی از سکه‌بازان برای جبران اثر کاهش اونس بر قیمت سکه، اقدام به خرید دلار کردند. ورود تقاضای سکه‌بازان به بازار ارز زمینه‌ساز افزایش بهای دلار شد. در واقع، کاهش بهای اونس به‌طور مستقیم سکه را کاهشی و دلار را افزایشی کرد.

 

در این میان، عده دیگری از معامله‌گران، رشد بهای دلار را ناشی از افزایش نرخ حواله درهم و بالا رفتن ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان دانستند. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و رشد یکی منجر به افزایش دیگری می‌شود. روز چهارشنبه نرخ حواله درهم تا نقطه هزار و 48 تومان بالا رفت. با وجود رشد جزئی روزهای اخیر، حواله درهم در 2 هفته گذشته نوسانات بسیار محدودی را تجربه کرده است. به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل آرامش دلار در 2 هفته اخیر نیز همین نوسانات جزئی درهم بوده است. به گفته فعالان، صرافی‌های بانکی در سال‌جاری به میزان مناسبی حواله درهم عرضه کرده‌اند، عاملی که در مدیریت قیمت نقش مهمی داشت. عده دیگری معتقد بودند، گروهی از معامله‌گران به پیشواز تقاضای ماه شهریور رفته‌اند و همین موضوع منجر به رشد قیمت دلار شده است. این دسته باور دارند، در آخرین ماه تابستان تقاضای مسافرتی بیشتری وارد بازار خواهد شد و قیمت را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. با این وجود، دیدگاه‌های کاهشی نیز همچنان در بازار قدرت خود را از دست نداده‌اند. یکی از مهم‌ترین دلایلی که کاهشی‌ها را امیدوار به تغییر روند می‌کند، کاهش تقاضا در روزهای انتهایی ماه است. علت این کاهش عموما از سوی بازیگران ارزی به کاهش نقدینگی معامله‌گران نسبت داده می‌شود.

 

دیدگاه‌های کاهشی در حالی در بازار همچنان وجود دارند که روز سه‌شنبه قیمت دلار از حبس خارج شد و روز چهارشنبه چهارمین افزایش متوالی را به ثبت رساند. دلار از تاریخ 17 تا 23 مرداد در دامنه 3‌هزار و 807 تا 3 هزار و 810 تومان زندانی بود، ولی روز سه‌شنبه،6 تومان افزایش را ثبت کرد و به قیمت 3 هزار و 816 تومان رسید. به گفته فعالان، در‌حالی‌که کاهش دامنه نوسانات به تغییرات تک تومانی انتظارات سفته‌بازی را از بازار خارج کرده بود، افزایش روز سه‌شنبه تا حدی افزایشی‌ها را بار دیگر به معاملات بازگرداند. روندی که به‌نظر می‌رسد در تغییرات افزایشی قیمت دلار در روز چهارشنبه نیز نقش داشت.

آرشیو نرخ ارز

آدرس: تهران، خیابان میرداماد ، جنب بازار بزرگ میرداماد  ، صرافی ارز ایران  پلاک 2

تلفن تماس: 42928 - 021

ایمیل: info@arziranexchange.com

کانال تلگرام صرافی ارز ایران صرافی ارز ایران صرافی ارز ایران  صرافی ارز ایران  

 

   صرافی ارز ایران

   نمایش لحظه ای نرخ ارز و سکه

 © تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به شرکت تضامنی تحیری و شرکاء با نام تجاری "صرافی ارزایران" است 

  طراحی توسط ah.hassanzade