صرافی ارز ایران

نرخ جهانی اونس طلا

واکنش بازارها به توافق اوپک

arziran

 

يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.

 

بازار سهام

انتظارات مثبت در بورس

شاخص کل بورس با رشد 8/ 0 درصدی برای سومین هفته متوالی صعودی شد. در هفته‌های اخیر با تداوم رشد قیمت جهانی فلزات اساسی و محصولات پتروشیمی، در شرایط توقف نمادهای بزرگ بانکی و خودرویی، معامله‌گران به سمت صنایع مرتبط حرکت کردند. اما افت قیمت جهانی فلزات از روز چهارشنبه، با افزایش سفته‌بازی و ابهام در پایداری رشد تقاضای چین، عامل ابهام در مورد روند قیمت جهانی کالاها است. اما توافق اوپک برای اولین بار در 8 سال گذشته و رسیدن قیمت نفت به 50 دلار، عامل خوش بینی به بورس است؛ چشم انداز رشد قیمت فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی (با وجود افزایش همزمان بهای تمام شده این محصولات) می‌تواند از صنایع مربوط حمایت کند. همچنین افزایش قیمت نفت با افزایش درآمدهای نفتی می‌تواند به تحقق بودجه عمرانی دولت کمک کند. اما این عامل با تقویت سمت عرضه ارز، می‌تواند کنترل دولت بر نرخ دلار را تشدید کند.

 

بازار ارز

هفته پرنوسان دلار

هر دلار آمریکا با ثبت ششمین رشد متوالی هفتگی (9/ 1 درصدی) به نرخ 3815 تومان معامله شد. افزایش ارزش جهانی دلار (رسیدن به سقف 14 ساله) با افزایش تقاضای آربیتراژی و همچنین رشد تقاضا در ماه آذر، با نزدیک شدن به پایان سال میلادی از دلار حمایت کردند. بنابراین با شکستن مقاومت سطح 3700 تومانی، روند صعودی نرخ دلار تشدید شد. موضوعی که در شرایط معاملات کم حجم با تشدید نوسانات دلار، نرخ دلار را روز سه شنبه با ثبت رشد روزانه 97 تومانی، به 3915 تومان رساند. اما در ادامه یادداشتی از رئیس کل بانک مرکزی در مورد عدم پایداری رشد اخیر دلار و عدم حمایت عوامل بنیادین از دلار، با چرخش انتظارات عامل فشار بر دلار شد. همچنین توافق اوپک با چشم انداز افزایش درآمدهای ارزی و امکان تشدید کنترل دولت بر نرخ دلار نیز عامل دیگر فشار بر دلار شد.

 

بازار سکه

سرایت نوسانات دلار به سکه

هر سکه طرح جدید پس از دو هفته نزولی، با رشد 5/ 0 درصدی همراه شد. رشد 9/ 1 درصدی نرخ دلار، در شرایط نوسان طلای جهانی نزدیک کف 10‌ماهه، از قیمت سکه حمایت کرد. تقویت چشم‌انداز افزایش نرخ بهره آمریکا فشار را بر اونس طلا حفظ کرده است. اما رشد تقاضای فیزیکی و ریسک‌های سیاسی اروپا، مانع از افت شدید طلا است. آمار اشتغال آمریکا می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد. حرکت دلار به بالاتر از سطح 3900 تومانی روز سه‌شنبه سکه را با رشد 16 هزار تومانی به یک میلیون و 126 هزار تومان رساند. اما با چرخش انتظارات، دلار از سطح مزبور بازگشت. با وجود افت 120 دلاری اونس طلا در هفته‌های اخیر، تمایل معامله‌گران به کاهش نوسانات سکه، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بالاتر از 40 هزار تومان در 15 روز معاملاتی اخیر تثبیت کرده است.

 

بازار طلای جهانی

نوسان اندک طلا در شرایط انتظاری

دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1173 دلار معامله ‌شد. روز جمعه پیش از انتشار آمار اشتغال آمریکا نوسانات اندک طلای جهانی رقم خورد. تقویت چشم انداز افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست 14-13 دسامبر با آمارهای مناسب اقتصادی (رشد اشتغال بخش خصوصی بیش از پیش‌بینی‌ها) اونس طلای جهانی را به کف 10‌ماهه (1160 دلار) رساند. اما همچنان رشد تقاضای فیزیکی و اولین افت هفتگی بازارهای سهام جهانی در یک ماه اخیر، با فروکش کردن هیجان ناشی از پیروزی ترامپ باعث افزایش تقاضای محافظه کارانه اونس طلا شد. همچنین ریسک‌های سیاسی اروپا، رفراندوم ایتالیا (4 دسامبر) و انتخابات ریاست جمهوری اتریش روز یکشنبه نیز کاهش ریسک پذیری معامله‌گران را رقم زده است. همچنان احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره، (با اثرات تورمی رشد قیمت نفت و سیاست‌های انبساطی مالی ترامپ) چشم‌انداز فشار بر طلا را ارائه می‌دهد.

 

بازار اوراق مسکن

تداوم نوسان «تسه»ها در کف

اوراق تسهیلات مسکن اسفند93 (تسه9312) پس از دو هفته روند نزولی، با رشد هفتگی 9/ 0 درصدی همراه شد. با وجود روند نسبتا ثابت «تسه»ها در سطح 78 هزار تومانی در نیمه دوم آبان، از ابتدای آذر روند نزولی اوراق تشدید شد. به این ترتیب «تسه»ها روز یکشنبه به کمترین سطح در سال جاری (72 هزار و 98 تومان) رسیدند. با این وجود، چشم انداز خروج تدریجی مسکن از رکود مانع از افت شدید «تسه»ها است. افزایش 3/ 10 درصدی تعداد معاملات مسکن در 8 ماه اولیه سال و همچنین رشد 4/ 4 درصدی قیمت مسکن نسبت به دوره مشابه سال قبل، چشم انداز قرار گرفتن مسکن در فاز پیش رونق را ارائه می‌دهد. به این ترتیب روز سه شنبه، شاهد رشد 1‌/ 2 درصدی قیمت اوراق بودیم. اما پایین بودن قدرت خرید متقاضیان در سقف وام کنونی همچنان باعث حرکت «تسه»ها نزدیک کف قیمتی شده است.

 

بازار نفت

صعود نفت با توافق اوپک

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 6/ 50 دلار معامله شد. توافق اوپک برای کاهش سقف تولیدات به میزان 5/ 32 میلیون بشکه در روز، اولین بار در 8 سال، قیمت نفت را با بیشترین رشد هفتگی در 15 ماه اخیر همراه کرد. در این توافق، ایران امکان افزایش تولید تا 9/ 3 میلیون بشکه در روز، عربستان کاهش نزدیک 500 هزار بشکه‌ای و عراق با کاهش 210 هزار بشکه‌ای بیشترین کاهش تولیدات را دارند. لیبی و نیجریه از کاهش تولیدات معاف شدند. چشم انداز کاهش تولیدات غیراوپک از جمله کاهش تولیدات روسیه (300 هزار بشکه در روز) در نشست 9 دسامبر نیز عامل خوش بینی به نفت است. گلدمن ساکس درصورت توافق اوپک و غیراوپک، رشد قیمت نفت تا نزدیک 60 دلار در نیمه اول 2017 و مورگان استنلی با این عامل بازگشت نفت به تعادل در همین بازه را پیش‌بینی کردند.

آرشیو نرخ ارز

آدرس: تهران، خیابان میرداماد ، جنب بازار بزرگ میرداماد  ، صرافی ارز ایران  پلاک 2

تلفن تماس: 42928 - 021

ایمیل: info@arziranexchange.com

کانال تلگرام صرافی ارز ایران صرافی ارز ایران صرافی ارز ایران  صرافی ارز ایران  

 

   صرافی ارز ایران

   نمایش لحظه ای نرخ ارز و سکه

 © تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به شرکت تضامنی تحیری و شرکاء با نام تجاری "صرافی ارزایران" است 

  طراحی توسط ah.hassanzade